info@zeleni-grad.hr 022 332 325

Grad Šibenik

Grad Šibenik je osnivač i vlasnik Gradske čistoće d.o.o., te istovremeno jedan on najvećih korisnika naših usluga. Gradska čistoća Gradu Šibeniku pruža usluge čišćenja i pranja javnih površina; ulica, trgova, parkova i zelenih površina, na korist svim građanima i posjetiteljima grada.

Gradska čistoća aktivno surađuje s komunalnim redarima i drugim gradskim institucijama i tijelima na realizaiciji svih važnijih gradskih projekata. U suradnji s drugim gradskim poduzećima, turističkom zajednicom i gradskim službama sudjelujemo u koordirinaoj akciji pripreme turističke sezone, kroz pojačane službe čišćenja i organizaciju odvoza otpada u mjesecima povećanog opeterećenja i višestrukog povećanja broja stanovnika.

Nevladine udruge

Nevladine udruge u čijem programu je posebna pažnja posvećena zaštiti okoliša i edukaciji mlađih naraštaja neprocjenjivi su partneri Gradske čistoće na području informiranja i edukacije. Sa zadovoljstvom surađujemo na projektima koji promoviraju načela cjelovitog gospodarenja otpadom i održivi razvoj.

Na području Šibensko-kninske županije djeluju slijedeće udruge kojima je zaštita prirode i održivi razvoj prioritet u djelovanju:

ARGONAUTA – Murter, PRIJATELJI PIROVCA – Pirovac, DINARA – Kijevo, MASLINA – Tribunj, KRKA – Knin, GENTIANA – Knin, GRAĐANSKA INICIJATIVA – Skradin, Zajednica građanskih udruga Šibensko-kninske županije IZVORI, JEŽ – Ekološka udruga Šibensko-kninske županije, HRVATSKU VOLIM, ŠIBENIK LJUBIM – Šibenik, MODRAVE – Murter-Betina, PROSPERITAS – Pirovac, PRIJATELJI ŠPARADIĆA – Grebaštica, CVRKALJ – Slivno, Ekološka udruga ŽIR – Žirje, ŠIBENIK – GRAD DJECE.

S većinom navedenih nevladinih udruga ostvarili smo suradnju i sudjelovali u zajedničkim akcijama. Ovim putem pozivamo predstavnike nevladinih udruga da nam se obrate za suradnju. Svaku vašu ideju i projekt koji je u skladu s našim programom podržat ćemo u okviru naših mogućnosti. Kontakt e-mail: info@cistoca-sibenik.hr

Škole i vrtići

Odgajatelji i nastavnici, zajedno s djecom najbrojnija su publika za informativne, edukativne i kreativne akcije usmjerene na zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Entuzijazam, otvoreno srce i izvrsni rezultati obilježili su dosad sve naše zajedničke akcije. U dosadašnjem radu surađivali smo s više od četrdeset vrtića i gotovo svim osnovnim i srednjim školama u Županiji.

Samo u 2011. godini, zajedno smo prikupili preko 6 tona starog papira i time sačuvali 120 mladih stabala od rušenja. Učenici srednjih škola pokazali su iznimnu kreativnost u izradi predmeta od otpadnih materijala i tako ukazali na činjenicu da ljudi olako bacaju u smeće stvari koje se mogu upotrijebiti na puno korisniji i kreativniji način. Umjesto da zagađuju okoliš, mnogi takvi predmeti danas su u upotrebi.

Ovim putem pozivamo odgajatelje i nastavnike dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola da nam se obrate za suradnju. Svaku vašu ideju i projekt koji je u skladu s našim programom podržat ćemo u okvriu naših mogućnosti.